Nagyvilág

Izraeli légi csapás a Gázai övezetre

Légi csapást hajtott végre az izraeli hadsereg péntek reggel a Gázai övezet északi része ellen, a támadásban két palesztin megsebesült - közölték palesztin kórházi források.

Szemtanúk elmondása és a Hamasz palesztin mozgalom rádiójának jelentése szerint a sebesültek az Al-Kudsz Brigádoknak, a radikális Iszlám Dzsihád szervezet katonai szárnyának a tagjai.

Az izraeli hadsereg elmondta, hogy a művelet célpontjai olyan palesztin milicisták voltak, akik korábban rakétákkal támadták Izraelt.

Eközben palesztin milicisták ismét rakétákat lőttek ki Szderót dél-izraeli város területére, ahol egy ember megsebesült. A Hamasz honlapján közölte, hogy a mozgalom tagjai hajtották végre a rakétatámadást.

Az elmúlt napokban kiújultak az összecsapások Izrael és a Hamasz között, veszélybe sodorva a felek között júniusban, egyiptomi közvetítéssel tető alá hozott tűzszünetet. Múlt héten egy izraeli különleges osztag behatolt a Gázai övezetbe, hogy leromboljon egy alagutat, amelyet izraeli értesülések szerint szélsőségesek fúrtak a határ alá, hogy rajta keresztül átszivárogva izraeli katonákat raboljanak el. Az azóta fellángolt harcokban 11 palesztin milicista vesztette életét, és több mint 130, a Gázai övezetből indított rakéta csapódott be Izrael területén.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik