Nagyvilág

Ki képviselje a kutyavilágot a Fehér Házban?

Miközben Barack Obama, immár az Egyesült Államok megválasztott elnöke a kabinet összeállításán fáradozik, nem feledkezett meg egy másik kötelezettségéről sem. Ez a rendkívül felelősségteljes döntés pedig a kutyavilág fehér házi képviselőjének kiválasztása.

Obama a választások éjszakáján tartott elnöki beszédében nézők milliói előtt ígérte meg lányainak, a tízéves Malianak és a hétéves Sashanak, hogy a Fehér Házba elkíséri majd őket egy négylábú családtag is – írja a BBC. „Malia és Sasha, akiket mindennél jobban szeretek, kiérdemeltétek az új kutyát, aki velünk jön majd a Fehér Házba” – hangzott el a megválasztott elnök szájából. Mellesleg Obama ígéretei közül még ez tűnik a legkönnyebben kivitelezhetőnek.

Fogós kérdés, hogy milyen eb lesz érdemes arra, hogy a következő legyen a fehér házi kedvencek illusztris tagjainak sorában. A first lady állítólag egy mentőkutyára gondolt, nyilván ezzel is a szolidaritás szellemét erősítendő. Mivel azonban az egyik kislánynak, Malianak szőrallergiája van, elképzelhető, hogy az új kedvencet a bundaszerkezet alapján választják majd ki.

A fajok közti egyetértés és béke nevében a kiszemelt ebek mindegyike keverék. Az elképzelések között szerepel a labradoodle fantázianevű mix, mely a labradorok és a pudlik keresztezésének gyermeke. Ez a fajta körülbelül egy birka és egy ewok szerelmének végeredményére hajaz. A keverékeknél maradva, a schnoodle is versenyben van a fehér kutyaházért, ő már több rokonságot mutat egy rongyszőnyeggel, de kicsit hajaz a pulira is, ezért mi neki szurkolunk.

Emellett még a cockapoo angolul meglehetősen érdekes jelentéstartalmú név viselőjét is kiszemelték a Fehér Ház leendő lakói. Róla nincs mit elmondani, körülbelül az előző két eb zabigyerekének tűnik (egyébként állítólag a kokker spániel és a pudli keveréke).

Persze készült felmérés az Amerikai Kutyatenyésztők Klubjának tagjai között is, hogy ők melyik fajtát látnák szívesen Washington DC-ben. A 42 000 fős mintán alapuló közvéleménykutatás eredménye a pudli elsöprő győzelme. Nem lesz okuk kesergésre, hiszen az eddig említett keverékek mindegyikében csörgedez nemes pudlivér.

Az amerikai celeb-kedvencek népszerű kiképzője, Tamar Geller valószínűnek tartja azonban, hogy az Obama-család állatmenhelyről választ majd kutyát. A kutyatréner azt is elmondta, hogy a firstdognak különleges tulajdonságokkal is kell majd rendelkeznie. Hamar meg kell tanulnia a Fehér Házban járatos kutya-etikettet, hiszen hogy nézne ki, ahogy a Fehér Házba vendégül hívott Putyin ölébe ugrik, vagy esetleg lepisili Gordon Brown cipőjét?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik