Nagyvilág

Meggyőző Obama előnye

Több felmérés is arra mutat, hogy Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltjének előnye egyre meggyőzőbbnek tűnik republikánus vetélytársával, John McCainnel szemben.

A The New York Times szerdán megjelenő számában nyilvánosságra kerülő, a CBS tv-csatornával közösen készített közvélemény-kutatási adatok szerint Obama 53-39-re vezet. Ez különösen annak fényében feltűnő, hogy a The New York Times előző, október 6-án közzétett felmérése még csupán hárompontos előnyt adott az illinoisi szenátornak (48-45).

A tekintélyes lap körkérdéséből az is kiderül, hogy azok közül, akik egyik párt mellett sem kötelezték el magukat, 51 százalék szándékozik Obamára és 33 százalék McCainre szavazni. Az amerikai választók láthatóan belefáradtak abba, hogy a republikánus tábor főleg az ellenfél ócsárolására fordítja energiáit.

Ezt mutatja, hogy a megkérdezettek 63 százaléka érzi azt, hogy Obama kampányának nagy részét elnöki programjának ismertetésére fordítja, és 61 százalék látja úgy, hogy McCain inkább csak a riválisa elleni támadásokkal van elfoglalva.

A Los Angeles Times című napilap kedden este, pontosan három héttel az elnökválasztás előtt megjelent felmérése szerint a választók 50 százaléka Obamára, míg 41 százaléka McCainre adná a szavazatát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik