Nagyvilág

Bocsánatot kért a Deutsche Telekom elnöke

Bocsánatot kért az előfizetőktől a Deutsche Telekom elnöke, miután kiderült: ellopták a T-Mobile 17 millió előfizetőjének személyes adatait. René Obermann telefonszámcserét ajánlott a károsultaknak.

“Nem tehetünk mást, csak bocsánatot kérhetünk” – jelentette ki a Bild am Sonntag című lapban megjelent nyilatkozatában René Obermann. Előző nap vált ismertté, hogy ismeretlen tettesek a Deutsche Telekom leányvállalata, a T-Mobile 17 millió előfizetőjének személyes adatait lopták el, s az interneten igyekeztek értékesíteni azokat.

Az érintettek között magas rangú politikusok, köztük miniszterek, volt államfők, továbbá a gazdasági, az egyházi és a kulturális élet vezetői, valamint neves közéleti és médiaszemélyiségek egyformán találhatók.

Obermann közölte, hogy a cég külön telefonvonalat hozott létre, amelyen az előfizetők érdeklődhetnek az iránt, hogy szerepelnek-e a kárvallottak listáján. Továbbá felajánlotta, hogy a T-Mobile előfizetői azonnali hatállyal telefonszámot változtathatnak. A Deutsche Telekom mobilszolgáltatója jelenleg mintegy 38 millió előfizetővel rendelkezik.

A német távközlési céget sújtó legújabb botrányt legfrissebb számában a Der Spiegel című hírmagazin robbantotta ki. Az újság szerint az adatlopási ügy még 2006 elején történt. A tettesek a T-Mobile csaknem minden második előfizetőjének legszemélyesebb adatait tulajdonították el, olyan különleges lemezeket, amelyek – a cég közlése szerint – az érintettek nevét, címét, születési adatait, telefonszámait és e-mail adatait tartalmazták. A hatóságok szerint igyekeztek áruba bocsátani az adatokat, a Deutsche Telekom ugyanakkor azt állította: tudomása szerint a bűnözők erőfeszítései nem jártak sikerrel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik