Nagyvilág

Katonákat küldtek Nápolyba

A Nápoly közelében lévő Caserta kisvárosban és környékén mintegy ötszáz katona harci felszerelésben végez szombat óta biztonsági ellenőrzéseket az utóbbi időben tapasztalható erőszakhullám megfékezésére.

A környéken szeptember közepén meggyilkoltak hat afrikai bevándorlót. A vérengzéssel a Camorrát, a nápolyi maffiát gyanúsítják.

A RAI állami televízió képei szerint a hadsereg ellenőrzőpontokat állított fel a környéken, járőröznek és ellenőrzik a gépkocsikat.
Roberto Maroni belügyminiszter az akciót bejelentve azt mondta: a katonák mindent megtesznek azért, hogy “az állam hallasson magáról”. A Camorra és az állam közötti harcot polgárháborúnak nevezte.

A hatóságok szerint az afrikai bevándorlók megölése alighanem leszámolás volt a Camorra leghatalmasabb klánja, a Casalesi és kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó afrikaiak között. Az ügyben azóta őrizetbe vettek csaknem harminc embert.
A katonák kivezénylésével egy időben szombaton több ezer ember – köztük sok bevándorló – tartott felvonulást Caserta utcáin a bevándorlók védelmét követelve. Hasonló demonstráció volt Rómában, szintén több ezer résztvevővel.

Hetekkel ezelőtt a nagyobb közbiztonság érdekében egyszer már kivezényeltek a nagyobb olasz városokba és idegenforgalmi helyekre körülbelül háromezer katonát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik