Nagyvilág

Fico szerint a magyar fél provokál

Robert Fico szlovák miniszterelnök szerint a magyar fél provokálja Szlovákiát, s ezt azért teszi, mert odahaza gondjai vannak. A szlovák külügyminisztérium visszautasította a magyar külügyminisztérium nyilatkozatát.

A szlovák külügyminisztérium “egészében és részleteiben is” visszautasítja a magyar külügyminisztérium álláspontját, amelyet csütörtökön ismertettek a magyar külügyminisztériumba bekéretett budapesti szlovák nagykövettel, Juraj Migassal Budapesten.

Pozsony szerint a magyar fél hangvétele, s annak meglapozatlan állításai elfogadhatatlanok. Budapest konfrontációt kereső álláspontjai és lépései azóta vannak jelen a magyar politikában, amióta Szlovákia jelenlegi, Robert Fico vezette kormánya demokratikus választások nyomán hatalomra lépett – áll a dokumentumban

Miután a szlovák külügyminisztérium rendkívül éles hangú nyilatkozatban reagált arra, amit Juraj Migas budapesti szlovák nagykövettel csütörtöki bekéretése során Göncz Kinga magyar külügyminiszter a felvidéki magyarságot ért sérelmekkel kapcsolatban közölt, a szlovák kormányfő szóvivőjén keresztül adott hangot véleményének. Eszerint a magyar fél vádjaira neki továbbra is az a válasza, hogy ismételten hivatalos szlovákiai látogatásra hívja meg a magyar miniszterelnököt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik