Nagyvilág

Korszerűsítik az orosz fegyveres erőket

Oroszország korszerűsíti fegyveres erőit, s az erre vonatkozó terv idén decemberre elkészül - jelentette ki az orosz elnök a szövetségi katonai körzetek parancsnokai előtt.

A dél-oszétiai események rávilágítottak, hogy korszerűsíteni kell az orosz fegyveres erőket, mivel megmutatták, hogy váratlanul kitörhet háború, és a parázsló konfliktusok valóságos háborús tűzvésszé fajulhatnak – hangsúlyozta Dmitrij Medvegyev.

Elmondása szerint a fegyveres erők harci állományának 2020-ig szóló fejlesztési terve egyebek között előirányozza, hogy minden egységet állandó készenléti állapotba kell helyezni, a fegyveres erőket a legkorszerűbb fegyverekkel és felderítő eszközökkel kell felszerelni, és meg kell oldani a nukleáris elrettentés problémáit.

Oroszország megkezdi a manőverező robotrepülőgépeket hordozó, nukleáris meghajtású tengeralattjáró-cirkálók és a többcélú tengeralattjárók sorozatgyártását, és kialakítja a lég- és űrbeli védelem rendszerét. Végül a fejlesztési terv fontos elemeként említette a katonák szociális közérzetének javítását – ezen belül lakással való ellátását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik