Nagyvilág

Boszorkányűző pap áldja meg Sarah Palint

A legnagyobb videomegosztó honlapon megjelent egy felvétel csütörtökön, amely Sarah Palint, a republikánusok alelnökjelöltjét mutatja, amint egy kenyai pap megáldja őt, és „a boszorkányság minden formájának" legyőzéséért imádkozik egy pünkösdista istentiszteleten.

A felvétel egy wasillai pünkösdista templomban készült 2005 októberében, két nappal azelőtt, hogy Palin bejelentette: indulni akar az alaszkai kormányzói tisztségért, amelyet a következő évben el is nyert.

A két és fél perces videón Palin nem szólal meg, végig lehajtott fejjel áll a gyülekezet két tagja között, két tenyerét felfelé fordítva. Thomas Muthee kenyai püspök a kétperces rituálé alatt Palin mögött áll, és a „boszorkányság minden formájának” legyőzéséért fohászkodik Istenhez. A felvételen a pap arra kéri Istent, hogy „juttasson (Palinnek) pénzt a kampányára” és „használja fel őt a nemzet jó útra térítésére”.

A republikánus elnökjelölt, John McCain kampánystábja nem akart reagálni a videóra. Nem ez az első felvétel, amely Palin mély vallásosságára utal. Korábban egy másik videón Palin arról beszélt egy gyülekezet előtt, hogy az amerikai hadsereg Istentől kapott missziót teljesít Irakban.

Sarah Palint születése után római katolikusként keresztelték meg, de négyéves korában szülei egy pünkösdista egyházhoz csatlakoztak, amelynek ő maga 38 éves koráig tagja volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik