Nagyvilág

Turbómagyarokat emlegetnek Szlovákiában

Budapest a hét végén ismét megmutatta, hogy olyan világváros, amely bőséggel kínálja „a kulturális és közösségi rendezvényekhez” kínálkozó színpadképet - írta a Turbómagyarok című hétfői cikkében a szlovák SME.

A szlovák liberális napilap ironikusra hangolt kommentárja szerint szombaton Budapesten több tüntetés közül is választhattak: tüntethettek a fajgyűlölet és a szélsőségesek ellen, vagy épp ellenkezőleg, csatlakozhattak a fajgyűlölő szélsőségesekhez. Az eszmei demonstrációk egészen jól összefértek a közvetlen szomszédságukban folyó utcai kulturális rendezvényekkel – írja a lap.

Mindössze egyetlen apró fennakadás volt, amikor az előttük elvonuló antiszemiták átvonulásának idejére a zsidó zenét játszó zenekar inkább megszakította a produkcióját. A szerző „saját tapasztalati alapján megerősítheti, hogy a magyar rendőrség által most használt könnygáz sokkal hatékonyabb volt, mint két évvel ezelőtt”.

„A műsor legérdekesebb részét a szélsőségesek szónoklatai jelentették. Pontosabban a szónokok abbéli kétségbeesett igyekezete, hogy megmagyarázzák, miért is vannak a lánglelkű buzdítások ellenére egyre kevesebben, s miért iszkolnak el egyre sietősebben a rendőrök elől” – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik