Nagyvilág

Csaknem félszázan haltak meg a diszkótűzben

Legkevesebb negyvenhárom ember életét vesztette szombat éjjel Kína délkeleti részén egy éjszakai klubban kitört tűzvészben - jelentette az Új Kína állami hírügynökség.

További 88 látogató megsérült a Hongkongtól északra fekvő Kuangtung (Guangdong) tartománybeli Sencsenben (Shenzhen) történt tűzesetben.

A rendőrség elsődleges információi szerint a tüzet a műsorban felhasznált tűzijáték okozta. A diszkóban mintegy 900-an nézték a műsort, amikor felcsaptak a lángok. A tűz kitörését követő lökdösődésben sokan megsérültek. A sérültek közül 51-en vannak kórházban, az állapotuk stabil.

A kínai bárokban, színházakban és más nyilvános helyeken gyakoriak a tűzesetek annak ellenére, hogy a kormány a biztonság növelését sürgeti. Sok baleset a biztonsági előírások be nem tartásának a következménye, így sok helyen nincs tűzoltó készülék vagy vészkijárat.

2000-ben 311-en haltak meg a közép-kínai Lojang városban kitört diszkótűzben. Októberben egy Fucsian tartománybeli üzemben kitört tűznek 37 halálos áldozata volt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik