Nagyvilág

A kínai tejben is találtak melamint

A kínai hatóságok melamint találtak három jelentős tejipari vállalat által forgalmazott tejben is - jelentette csütörtökön a kínai állami televízió.

Az újabb szennyezésre annak az országos vizsgálatnak a során bukkantak, amelyet a halálos áldozatokat is követelő, szennyezett csecsemőtápszer botránya nyomán indítottak.

A minőség-ellenőrzési hatóság felszólította a Mengniu, a Yili és a Guangming vállalatot, hogy azonnal hívják vissza az érintett termékeket a boltokból, derítsék fel a szennyezés okait, és büntessék meg a felelősöket. Két másik jelentős tejipari vállalatnál, a Sanyuannál és a Nestlénél az ellenőrök nem találtak kifogásolható terméket. A Mengniu, a Yili, a Guangming, a Sanyuan és a Nestlé a kínai piac 70 százalékát uralja – jelentette a CCTV.

A múlt hét végén robbant ki a botrány a melaminnal szennyezett bébitápszerek körül. A legutóbbi hivatalos adatok szerint négy csecsemő meghalt, és több mint 6200 megbetegedett a vegyi anyagot tartalmazó tejportól Kína több északi tartományában. A műanyagok és ragasztók gyártásánál használatos melamint abból a célból adták hozzá a tápszerhez, hogy mesterségesen növeljék annak fehérjetartalmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik