Nagyvilág

Bunkertörő bombákat ad el Amerika Izraelnek

Az Egyesült Államok ezer darab úgynevezett bunkertörő bombát ad el Izraelnek, ezáltal pedig jelentős mértékben nő a zsidó állam képessége az iráni atomlétesítmények megsemmisítésére.

Az amerikai védelmi minisztérium arról tájékoztatott, hogy a múlt héten értesítette a washingtoni kongresszust: egyetért a fegyverügylet lebonyolításával.

A szóban forgó “csodafegyverek” áthatolnak a bunkerek falán, és csak ezután robbannak fel, hatalmas pusztítást végezve a földalatti létesítményekben. Katonai szakértők szerint Izraelnek szüksége van az effajta fegyverekre a bunkerekben található iráni atomlétesítmények megsemmisítéséhez.

A Pentagon tájékoztatójából nem derül ki, hogy az Egyesült Államok mikor fogja szállítani a bunkertörő bombákat Izraelnek.
Teherán váltig azt állítja, hogy atomprogramja kizárólag békés célú, de Izrael és az Egyesült Államok nem hisz ebben. Izrael azt reméli, hogy a nemzetközi közösség szankciókkal és diplomáciai úton meghátrálásra tudja kényszeríteni Teheránt, de nem zárja ki a katonai csapás lehetőségét sem Irán ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik