Nagyvilág

Vacsoraasztalnál robbantott az öngyilkos merénylő

Öngyilkos merényletet követtek el Bagdad közelében. A kamikaze merénylő célpontja egy vacsorázó társaság volt. A vasárnap esti merénylet az elmúlt hetek legvéresebb erőszakos akciója volt Irakban.

Egy öngyilkos merénylő működésbe hozva a testére erősített pokolgépet legkevesebb 25 embert ragadott magával a halálba vasárnap este a Bagdadtól 30 kilométerre nyugatra lévő Abu Graibban. Biztonsági és kórházi források első jelentései szerint a sebesültek száma 29.

A merénylő egy helyi sejk otthonánál robbantott. A házigazda vendégeivel vacsorázva azt ünnepelte, hogy fiát kiengedték az amerikai fogságból. A rendőrség közlése szerint az áldozatok között nők és gyermekek is vannak.

A többségében szunniták lakta Abu Graib az iraki főváros és Fallúdzsa közötti térségben terül el, a Bagdadtól nyugatra lévő al-Anbár tartományba vezető út mentén. Al-Anbár sokáig az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat egyik erősségének számított, de jelenleg már az amerikai hadsereg által támogatott helyi törzsek ellenőrzik a térséget.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik