Nagyvilág

Lezuhant egy Boeing

Lezuhant egy kirgiz repülőgép Biskek térségében. A kirgiz egészségügyi minisztérium szóvivője 87 halálos áldozatról beszélt.

Felszállás közben szerencsétlenül járt egy utasszállító repülőgép vasárnap a kirgiz főváros, Biskek térségében. A különféle kirgiz hatóságok első közlései azonban több ponton eltérnek egymástól.

A fedélzeten lévő 90 ember közül huszonöt élte túl az Itek-Air kirgiz magántársaság Boeing 737-es utasszállító repülőgépének szerencsétlenségét – mondta Kamcsibek Tasijev, a rendkívüli helyzetek minisztere. A kirgiz légiközlekedési hatóság sajtóosztályának egy illetékese 34 túlélőről beszélt az AFP francia hírügynökségnek, s tudomása szerint a személyzetet is beleszámítva 123-an voltak a fedélzeten.

Lezuhant egy Boeing 1

A gép kevéssel a levegőbe emelkedés után visszazuhant. Egyes jelentések szerint még a Manasz nemzetközi repülőtér területére, más jelentések szerint néhány kilométernyire a légikikötőtől.

A biskeki repülőtér egy névtelenül nyilatkozó illetékese szerint a legénység műszaki problémát jelzett tíz percnyi repülési idő után, és közölte, hogy a járat visszatér a repülőtérre. A iráni Oszman légitársaság által bérelt, kirgiz tulajdonban lévő Boeing 737-es Iránba indult; egyes jelentések szerint Meshed, mások szerint Teherán volt az úti célja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik