Nagyvilág

Robbantás a spanyol tengerparton

Kisebb bomba robbant a spanyol Costa del Sol népszerű tengerpartján Guadalmar területén. A robbantást az ETA baszk szeparatista szervezet vállalta magára, a merényletben senki sem sérült meg.

A robbantások előtt a minisztrérium telefonos figyelmeztetést kapott egy férfitól, aki az ETA baszk szeparatista szervezet nevében arról tájékoztatta az illetékeseket, hogy három bomba fog robbanni Guadalmar és Benalmadena üdülőhelyeken, és a malagai nemzetközi repülőtérre vezető A-7-es felüljáró közelében – írja az AP hírügynökségre hivatkozva a CNN.

A bejelentést követően a rendőrség kiürítette a guadalmari tengerpartot, lezárta az A-7-es, illetve az E-340-es utat, és kordont állított fel Benalmadena kikötőjénél – közölte a spanyol kormány illetékese. A Malaga városa körüli forgalmat négy óra hosszára megállították.

Az ETA korábban júliusban már végzett hasonló robbantásokat Laredo és Noja üdülőhelyeken. A baszk szeparatista szervezet 1968 óta harcol az Észak-Spanyolország és Dél-Franciaország területén létrehozandó független baszk államért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik