Nagyvilág

Pszichiáterek vizsgálják az amstetteni rém áldozatát

Pszichiátriai szakértői vizsgálatnak vetik alá Elisabeth Fritzlt, az amstetteni rém áldozatát, akit az apja huszonnégy éven át, házuk pincéjébe zárva, vérfertőző nemi kapcsolatra kényszerített.

A News osztrák hírmagazin tudomása szerint az eljárás célja, hogy megállapítsák, nem szenvedett-e el a ma már 42 éves nő olyan tartós lelki bántalmakat a hosszú fogságban, amelyek egész életére káros következményekkel járhatnak. Amennyiben igen, az ügyben illetékes ügyészség a szakértői vélemény fényében súlyosbíthatja az elkövető, a 73 éves Joseph Fritzl ellen emelendő vádat.

Fritzlt a jelenlegi állás szerint személyes szabadság megsértésével, nemi erőszakkal és vérfertőzéssel gyanúsítják. Ezekért a vádakért legföljebb tizenöt évi börtönbüntetés róható ki rá. Ha az ügyészség a nemi erőszakot kiegészíti súlyos és tartós következmények okozásával is, a büntetés mértéke máris húsz évre nő.

Elisabethet egyébként a St. Pölten-i ügyészség a nyár folyamán többször is meghallgatta, részletek azonban nem kerültek nyilvánosságra. A tanúmeghallgatások folytatódnak, ám az ügyészség szóvivője nem volt hajlandó felfedni, vajon a többi áldozat olyan állapotban van-e, hogy képesek nyilatkozatot tenni. Az “amstetteni rém” elleni tárgyalás valószínűleg az ősszel kezdődik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik