Nagyvilág

Elfogták az osztrák négyszeres gyilkost

Egy észak-ausztriai kempingben elfogták csütörtökön annak a négyes gyilkosságnak a feltételezett tettesét, amely július elején történt az osztrák főváros melletti Strasshofban.

A körözés alatt álló Josef Branis nem tanúsított ellenállást őrizetbe vételekor. A rendőrséget egy névtelen bejelentés vezette a nyomára.

A szörnyű gyilkosságokra július másodikán derült fény: egy idős testvérpárral, illetve házastársaikkal végeztek lőfegyverrel. A rendőrség abból a feltételezésből indult ki, hogy a bűncselekmény a testvérek közeli rokona, a hatvanhat éves Josef Branis lelkén szárad, aki levelet hagyott hátra, bejelentve, hogy öngyilkosságot követ el, de előbb még “véres események történhetnek”.

A hatóságok gyanúja szerint minden bizonnyal bosszúból hajtotta végre a tettét. Nem sokkal azelőtt ugyanis kitették a szűrét abból a döblingi lakásból, amely a húgáé volt. Állítólag már jó ideje ádáz vita dúlt közöttük a bérleti díjról.
Az áldozatok életkora 59 és 67 év között volt. A testvérek – a 63 éves Anna és a 65 éves Franz – Strasshofban éltek, két különálló családi házban.

A gyanúsított a bűncselekmény elkövetése óta szökésben volt. Még nemzetközi körözést is kiadtak ellene.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik