Nagyvilág

Elfogták a hírhedt olasz maffiózót

Őrizetbe vették pénteken Kanadában az egyik legkeresettebb, szökésben levő olasz bűnözőt, egy calabriai maffiaklán főnökét, akit szervezett bűnözéssel és zsarolással vádolnak a hatóságok.

A 42 éves Giuseppe Colucciót csütörtökön fogták el torontói luxuslakása közelében, kiadatása Olaszországnak már folyamatban van.

Coluccio 2005-ben tűnt el a hatóságok szeme elől, miután bírósági eljárás indult ellene azzal a váddal, hogy a vezetése alatt álló alvilági csoport ellenőrzése alá vonta a tengeri kereskedelmet egy 60 kilométeres szakaszon a calabriai partok mentén – közölte Nicola Gratteri, a Reggio Calabria-i ügyészség képviselője. Az elfogott férfi öccse, Salvatore Coluccio szintén körözés alatt áll.

Az ügyész elmondta, hogy a ,Ndrangheta nevű calabriai maffia több mint 50 éve jelen van Kanadában, ahol kábítószer-csempészettel és pénzmosással foglalkozik. A hatóságok szerint a ,Ndrangheta folyamatosan növeli külföldi befolyását, és ma már a hírhedt szicíliai maffiánál is nagyobb hatalommal bír.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik