Nagyvilág

Unják Obamát Amerikában

Az amerikai szavazók 48 százaléka unja már, hogy folyton Barack Obamáról, a Demokrata Párt várható elnökjelöltjéről hall, olvas a hírekben – derül ki egy közvéleménykutatásból.

A megkérdezetteknek ugyanakkor csupán 26 százaléka mondta azt, hogy McCain várható republikánus párti jelölt nevét unja hallani, látni a médiában. A 47 éves illinois-i szenátor, Obama, aki az Egyesült Államok első fekete bőrű elnöke lehet, hónapok óta uralja a politikai híreket. A Pew Kutatóközpont felmérése szerint sokkal több hírben szerepelt, mint republikánus párti vetélytársa, McCain arizonai szenátor.

Az kézenfekvőnek látszik, hogy a Republikánus Párthoz húzó megkérdezettek sokallották Obama médiaszerepléseit, de az már meglepő, hogy még a Demokrata Párttal rokonszenvezők egyharmadának is a könyökén jönnek már ki az Obamáról szóló hírek – véli a független Pew Kutatóközpont. Noha hivatalosan még egyikük sem elnökjelölt, már javában folyik Obama és McCain még nem hivatalos választási kampánya, s egyre negatívabb színezetet ölt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik