Nagyvilág

Halálhírét keltik az al-Kaida helyettes vezetőjének

A CBS News amerikai televízió értesülése szerint súlyosan megsebesült vagy meghalt Ajman az-Zavahri, az al-Kaida második számú vezetője egy múlt heti légicsapásban Pakisztánban.

A CBS News egy elfogott levél birtokába került másolatára hivatkozik, amelyben egy nappal a dél-vazirisztáni törzsi területek elleni rakétatámadás után egy pakisztáni tálib parancsnok, állítólag Baitullah Mehszúd, sürgősen orvost kér a név szerint is említett Zavahri ellátására. A parancsok arról számolt be, hogy Zavahrinak “súlyos fájdalmai” vannak és “sebei elfertőződtek”.

Az értesülést szombaton a pakisztáni tálib szóvivő cáfolta és sem a pakisztáni hadsereg, sem amerikai hivatalos források nem tudták megerősíteni.

A sebész végzettségű Zavahri, akinek fejére 25 millió dolláros vérdíjat tűzött ki az Egyesült Államok, hangfelvételen rendszeresen szerepel az al-Dzsazíra vagy az al-Arabíja arab hírtelevíziókban, és videofelvételei vagy hangüzenetei időről időre megjelennek a világhálón is. Legutóbb június 5-én került fel üzenete egy iszlamista honlapra, ahol az Izrael elleni támadások megsokszorozására szólította fel a Gázai övezetben élő palesztinokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik