Nagyvilág

Olvasóink Michelle Obamát várják a Fehér Házba

Olvasóink 69 százaléka a demokrata elnökjelölt feleségét, Michelle Obamát látná szívesen first ladyként a Fehér Házban – derül ki a FigyelőNet által készített nem reprezentatív felmérésből.

A 268 válaszadó 69,4 százalékának Barack Obama felesége lenne szimpatikusabb first ladyként, 30,6 százalékuk pedig a republikánus elnökjelölt feleségével, Cindy McCainnel szimpatizál.

Férje 2008-as elnökválasztási kampányában Cindy aktív szerepet vállalt, és kijelentette, hogy McCain győzelme esetén vissza szeretne térni a hagyományos first lady szerephez, vagyis politika helyett a karitatív segítségnyújtással szeretne foglalkozni.

Michelle Obama szintén aktívan jelen van a kampányban, férje „tanácsadójaként”, bár ezt a kampányidőszak kezdetén még tagadta. A férje elnökjelöltségét támogató beszédeinek ironikus humorát és az Obama család mindennapjairól szóló anekdotáit az amerikai lapok előszeretettel kritizálták, ezért a kampánystáb tanácsára visszavett szókimondó stílusából.

Ami az öltözködést illeti, Michelle Obama harsány színű kiskosztümjeivel rendre feltűnést kelt, de ha márkás ruhákról és eleganciáról van szó, Cindy viszi el a pálmát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik