Nagyvilág

Berlusconi megtisztította Nápolyt

Az olasz miniszterelnök Nápolyba utazott, ahol kijelentette: vége a szemétügynek. Berlusconi szerint három éven belül végleges megoldás születik a problémára.

Silvio Berlusconi Nápolyba utazott, ahol kijelentette: elhárult a szeméthegyek okozta veszély. „Ma büszkén mondhatom, nincs többé szemét Nápoly és Campania tartomány utcáin” – fogalmazott a kormányfő. Mint a La Repubblica című napilap írta, Berlusconi egy olyan megoldást helyezett kilátásba, amely három éven belül végleg megszünteti a problémát.

Nápolyi sajtótájékoztatóján a miniszterelnök szót ejtett az élelmiszerválságról is. Mint fogalmazott, védelmezni fogják Európában az olasz termékeket és Olaszország mezőgazdasági érdekeit.

A nápolyi turizmust szinte derékba törte, hogy hónapokig nem szállították el a szemetet, mivel a környező – egyébként a maffia kezén lévő – égetők és hulladéklerakók megteltek. Így a dél-olasz város utcáit elborította a hulladék, egyes szakértők szerint komoly fertőzésveszélyt hordozva. A helyzet nyár elejére olyan kritikussá vált, hogy több alkalommal lázadások törtek ki, a szeméthalmokat pedig a lakosság felgyújtotta, a lángokat a tűzoltóknak kellett megfékezniük.

A kormány végül Németországba szállíttatta a szemét nagy részét, és helyszíni beszámolók szerint lassan valóban megtisztul a város.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik