Nagyvilág

Offenzíva indult Basescu ellen

Az államfő elleni offenzívát indított a Szociáldemokrata Párt (PSD) a Konzervatív Párttal (PC) közösen megtartott találkozón. A két párt arról döntött, hogy támogatják a Traian Basescu elnök ellen ingatlan-visszaszolgáltatási ügyben benyújtott keresetet.

A rendezvényen a néhány hónappal ezelőtt ismét politikai szövetséget kötött két párt korai kampánynyitóként kormányzati programját ismertette. A találkozón Radu Mazare, Konstanca szociáldemokrata polgármesterének javaslatára arról döntöttek, hogy támogatják a tengerparti város elöljárójának keresetét, amelyet Traian Basescu elnök ellen nyújtott be egy ingatlan-visszaszolgáltatási ügyben – írja a Krónika című erdélyi napilap.

Az ügy szálai még abba az időszakba nyúlnak vissza, amikor Traian Basescu Bukarest fõpolgármestere volt. A vádak szerint az államfõ jogtalanul szolgáltatta vissza a Ciclop néven ismert épületet egy, a korábbi örökös utódaiként jelentkezõ csoportnak, azt követően, hogy a bíróság ezzel ellentétes tartalmú ítéletet hozott.

Mazare egyébként éles hangú beszédben ostorozta az államfőt, aki szerinte az ügyészi kar felhasználásával próbál nyomást gyakorolni a PSD-s irányítású városok elöljáróira.
Az államfő reakciójában éretlennek minősítette a PSD vádjait, azzal replikázva: a szociáldemokraták a jelek szerint azt hiszik, „minden politikus olyan, mint ők”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik