Nagyvilág

Chilében él „Dr. Halál”

A náci Németország háborús bűnöseit kutató csoport komoly bizonyítékokat talált arra, hogy valahol Dél-Chilében bujkál a haláltáborok „orvosainak" egyik legismertebb figurája.

A Simon Wiesenthal Központ szerint Aribert Heim, ismertebb nevén „Dr. Halál” Patagóniában rejtőzik, miután az elmúlt napokban két különböző forrás is megerősítette feltételezett tartózkodását – írja a BBC online.

Az orvost azzal vádolják, hogy különös kegyetlenséggel kínozta és ölte meg áldozatait. A műtéteket érzéstelenítés nélkül végezte, hogy lássa, a beteg mennyi fájdalmat bír elviselni.

Egyik kedvelt módszere volt az is, hogy benzint, vizet vagy mérget fecskendezett egyenesen a szívbe. Előfordult, hogy az általa kivégezett emberek végtagjait dekorációként használta fel. A túlélők arról is beszámoltak, mi történt, amikor Heim unatkozott; stopperrel mérte, mennyi idő alatt halnak meg a páciensek.

Aribert Heim vagy Dr. Halál

Aribert Heim vagy Dr. Halál

Aribert Heim teljes dokumentációt készített az általa elkövetett szörnyűségekről, amely állítólag a mai napig a birtokában van.

A Simon Wiesenthal csoport 351 000 eurót ajánlott fel annak, aki elvezet az egykori náci orvoshoz.

A háború után az amerikai hadsereg őrizetbe vette az orvost, azonban nem hoztak fel ellene vádakat. Egészen 1962-ig praktizált a német Baden-Baden városában, míg fény nem derült titkára. Heim családja szerint már tizennyolc éve halott, amennyiben mégis él, ma 94 éves.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik