Nagyvilág

A késelők beelőzték a terroristákat Angliában

Megelőzte a terrorizmus elleni fellépést a Scotland Yard legfontosabb feladatainak listáján az immár járványszerűvé vált, elsősorban tizenévesek körében pusztító londoni késeléses bűncselekmény-sorozat megfékezése - írta a The Times.

Sir Paul Stephenson, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese külön egységet hoz létre a rendőrségen belül a késsel elkövetett gyilkosságok felderítésére és főleg megelőzésére, mivel az eddig hozott intézkedések hatástalannak bizonyultak.

Londonban az év eleje óta már 18 tizenéves vált késsel elkövetett emberölés áldozatává; tavaly egész évben 26 tinédzser halt meg ilyen bűncselekményekben a brit fővárosban. Csak az elmúlt egy hétben két, rendkívüli felzúdulást keltő késeléses tinédzsergyilkosság történt Londonban. A Scotland Yard ezek után úgy döntött, hogy első számú feladatává teszi a késeléses bűncselekmények megfékezését.

A rendőrség szombaton bejelentette, hogy őrizetbe vett egy személyt egy nem tizenéveseket érintő, de a brit közvéleményt szinte sokkoló minapi késeléses bűnügy kapcsán, amelynek két, 23 éves francia áldozata volt. A biokémikusnak készülő, posztgraduális képzésre Londonba érkezett fiatal kutatók összeszurkált holttestét egy felgyújtott délkelet-londoni házban találták meg egy hete. A két áldozaton összesen 243 szúrt sebet azonosított a halottkém.

A 21 éves gyanúsítottat a bűncselekmény helyszínének közelében fogták el szombat hajnalban. Valószínűleg rablógyilkosság történt, ugyanis a házból számítógépes játékkonzolok tűntek el.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik