Nagyvilág

Lezuhant egy helikopter Zólyomnál

Lezuhant egy helikopter csütörtökön reggel a szlovákiai Borosznónál (Brusno) Zólyom (Zvolen) közelében. Ketten meghaltak, a személyzet harmadik tagja súlyosan megsérült.

A besztercebányai (Banská Bystrica) kerületi rendőrkapitányság néhány órával a beleset után közölte: a poprádi székhelyű TECH-MONT Helicopter Company nevű társaság tulajdonába tartozó helikoptert érte a baleset. A helikopter bérmunkában fakitermelésnél segédkezett, s erdős területen zuhant le. A baleset okát egyelőre nem ismerik.

A gép munkakezdéskor, az első felszállásokor, mintegy hetven-száz méter magasságból visszazuhant a földre. Hogy a géppel valami baj van, a földön dolgozó favágók azonnal észlelték, mert a helikopter személyzete
felemelkedés közben kidobta a kötélhágcsót, néhány másodperc múlva azonban a gép visszazuhant a fák közé, de nem gyulladt ki.

Szlovákia erdőségeiben az egyéb módon megközelíthetetlen terepen más évek óta helikopterek segítik a fakitermelést.
A terhelés nélkül felemelkedő helikopter fedélzetén három ember tartózkodott. Ketten azonnal meghaltak. A harmadik, egy 37 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. Mindhárman a helikopter személyzetének tagjai voltak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik