Nagyvilág

Chávez meglátogatja Castrot

Kubába érkezett hétfőn Hugo Chávez venezuelai elnök, aki a szigetországban találkozik a 23 hónapja a hatalomból betegsége miatt visszavonult Fidel Castro volt kubai elnökkel.

Chávezt, aki legutóbb március 8-án járt a karibi országban, a havannai repülőtéren Carlos Lage alelnök és Felipe Pérez Roque külügyminiszter fogadta. Chávez közölte: “munkalátogatásán” találkozik Raúl Castro elnökkel is, hogy áttekintsék a kétoldalú kapcsolatok alakulását.

“Sok dolgot kell megvitatnunk Fidellel, az élelmiszerválságtól az egyesült államokbeli és európai, illetve a nemzetközi pénzügyi és gazdasági válságig” – jelentette ki a venezuelai elnök.

Fidel Castro január óta nem jelent meg a televízióban, fényképen sem volt látható, és a hivatalos sajtóban megjelenő cikkei is ritkák.

“Fidel él, élénk, gondolkodik, ír, fontos stratégiai irányvonalakat diktál Kubának és Amerikánknak. Raúl kezében van a gyeplő” – hangsúlyozta venezuelai és kubai újságíróknak nyilatkozva Chávez az idős kubai vezetővel való találkozója előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik