Nagyvilág

Harminc mandátumot szerzett az RMDSZ

A Romániai Magyar Demokrata Szövetség harminc polgármesteri mandátumot, a Magyar Polgári Párt (MPP) pedig öt polgármesteri széket szerzett meg a romániai helyhatósági választások második fordulójában.

A román központi választási iroda által közzétett első részleges eredményekből kiderül, hogy a voksok több mint 90 százalékos feldolgozottsága mellett az RMDSZ a második fordulóban kiosztásra váró településvezetői mandátumok 2,20 százalékát szerezte meg, az MPP pedig a 0,36 százalékát. A két héttel ezelőtt rendezett első fordulóban elért eredményekkel együtt az RMDSZ-nek 178 polgármesteri tisztséget sikerült megnyernie, az MPP-nek pedig 11-et.

A második fordulóban a román szociáldemokraták szerezték a legtöbb polgármesteri mandátumot. A román Szociáldemokrata Párt (PSD) szerezte meg a legtöbb polgármesteri mandátumot a romániai helyhatósági választások második fordulójában.

A román központi választási iroda hétfőn közzétett részleges eredményei szerint, a szavazatok több mint 90 százalékának feldolgozottsága után a PSD polgármesterjelöltjei győztek 433 településen. Második helyen végzett a Demokrata Liberális Párt (PD-L), amely 405 polgármesteri mandátumot szerzett a második fordulóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik