Nagyvilág

Felszámolják az útakadályokat Spanyolországban

A spanyol kormány hozzálátott szerdán az alapellátást gátló útakadályok felszámolásához, és bejelentette, hogy "a legnagyobb határozottsággal" fog fellépni a közlekedést akadályozó fuvarozók ellen.

A mintegy 380 ezres spanyol teherautópark 20 százalékát birtokló egyéni fuvarozók három napja sztrájkolnak és akadályozzák a forgalmat. Szervezeteik támogatást követelnek a magas üzemanyagárak kompenzálására, és elutasították a kormány első ajánlatát.

Szerdán a rendőrök békés eszközökkel eltávolították a sztrájkolókat az útról La Junqueránál, a Franciaországba vezető legfontosabb határátkelőnél, viszont a Madridba vezető egyik főúton erőt kellett alkalmazniuk, s őrizetbe vettek 34 sztrájkolót. Rendőrök kísérnek úti céljukhoz mintegy háromezer kamiont, amely élelmiszert, üzemanyagot, alkatrészeket és más alapvető árucikket szállít az árusítóhelyekre, gyárakba.

Alfredo Pérez Rubalcaba belügyminiszter kijelentette, hogy a legnagyobb határozottsággal fellépnek azok ellen, akik meg akarják bontani a közrendet. “A sztrájk alkotmányos jog, de nincs alkotmányos jog az emberek életének szétzüllesztésére” – mondta.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik