Nagyvilág

Hatan haltak meg a tokiói ámokfutásban

A legfrissebb beszámolók szerint hatra emelkedett a Tokió belvárosában vasárnap elkövetett késes ámokfutás halálos áldozatainak a száma. Az őrült összesen 17 embert sebesített meg.

A nyilvánvalóan elmeháborodott támadó összesen 17 embert – köztük három nőt és egy rendőrt – sebesített meg harci késével az elektronikus és video-játéktermeiről, valamint szórakoztató-elektronikai cikkeket és képregényeket árusító üzleteiről híres Akihabara városrészben.

A fényes nappal, déltájban rendezett vérfürdő hat halálos áldozata közül három japán férfit már azonosítottak, a többiek kiléte azonban még nem ismeretes – közölte rendőrségi információk alapján a Kyodo hírügynökség.

A világ miatt ölt

A rendőrségnek sikerült még a helyszínen elfognia a 25 éves ámokfutót. A Kato Tomohiróként azonosított férfi a rendőröknek egyértelműen kijelentette, hogy ölni ment Akihabarába, mert torkig van a világgal.

Borzalmas tettét pontosan annak az ámokfutásnak a hetedik évfordulóján hajtotta végre, amelyet 2001. június 8-án egy pszichiátriai kezelés alatt álló férfi követett el Oszaka Ikeda elővárosának egyik általános iskolájában. A nyolc kisiskolás gyermeket halálra késelő tettest, Takuma Mamorut halálra ítélték, és 2004-ben kivégezték.

Teherautóval és késsel támadott

A vasárnapi tokiói vérfürdő szemtanúi szerint a fiatalember először kisteherautójával a járókelők közé hajtott, majd előrántotta a nála lévő “túlélő” kést, és dühöngve, válogatás nélkül szurkálni kezdte az arra járókat a bevásárlóktól zsúfolt utcán.

Televíziós beszámolók szerint a mentők 17 rohamkocsival érkeztek a helyszínre. A megkéselt áldozatok közül azonban ötnek a szíve – nyilvánvalóan a hatalmas vérveszteség miatt – azonnal leállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik