Nagyvilág

Halottja is van már a macedón választásoknak

Egy halott és legalább három sebesült volt a mérlege a káosz felé tartó macedóniai parlamenti választásnak vasárnap kora délután.

Mint arról korábbi cikkünkben beszámoltunk, az első lövések délelőtt tíz óra tájban dördültek el a Szkopjéhoz közeli Aracinovo faluban.

Az összetűzés egyik sebesültje a kórházban belehalt sérüléseibe – közölte Ermira Mehmeti, a Demokratikus Unió az Integrációért (DUI) nevű párt, a legnagyobb albán párt szóvivője. Az illetőt a különleges rendőri alakulatokkal való összetűzés során érte találat.A lövöldözést az váltotta ki, hogy fegyveres albánok egy csoportja randalírozni kezdett, mert egy társuknak nem engedélyezték, hogy több ember nevében szavazzon. Ugyancsak Aracinovóban három ember sebesült meg egy másik lövöldözésben.

A településen 8 szavazókörben felfüggesztették a voksolást. Macedónia albánok lakta körzeteiben már húszhoz közelít azoknak a köröknek a száma, ahol különböző okokból leállt a választás.

A helyzet zavaros, az eseményekről szóló beszámolók ellentmondásosak és sokban különböznek egymástól. A DUI részéről olyan közlés is elhangzott, hogy a halálos sebesülés vétlen pártaktivisták elleni rendőri támadás következménye.

Ermira Mehmeti szerint lövöldözés volt a DUI szkopjei székházánál, s az épületben tartózkodóknak a pincében kellett menedéket keresniük. A hírt más forrásból nem erősítették meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik