Nagyvilág

Összedőlt egy daru Manhattanban

A daru egy 23 emeletes lakóépületbe csapódott, majd az utcára zuhant. New York belvárosában legutóbb márciusban történt hasonló baleset.

Összedőlt egy építkezési daru pénteken New Yorkban, a manhattani Upper East Side negyedben, legalább egy ember életét vesztette – jelentette a CNN hírtelevízió. A baleset a First Avenue és a 91. utca találkozásánál történt. A tűzoltóság azt közölte, hogy a romok alól embereket húztak ki, de további áldozatokról egyelőre nem tudni. A mentőmunkások folytatták a kutatást a romok között.

New Yorkban nem ez volt az első ilyen jellegű baleset (fotó: MTI/EPA)

New Yorkban nem ez volt az első ilyen jellegű baleset (fotó: MTI/EPA)

New York belvárosában két és fél hónapja hasonló baleset történt. Március 15-én egy tizenöt emelet magas daru borult fel a mostani balesettől mintegy 3 kilométerre délre, az 51. utcának az Első sugárút és a Második sugárút közötti szakaszán. A balesetben hét ember vesztette életét, legalább tízen megsérültek. A leomló fémszerkezet maga alá temetett egy négyszintes téglaépületet, és kárt okozott három másik épületben. A balesetet az okozta, hogy a daru meghosszabbításakor eltörött egy acél tartóoszlop.

A márciusihoz hasonló súlyos építkezési baleset évek óta nem történt New Yorkban, az eset után lemondásra kényszerült a város főépítésze, és széles körű vizsgálatot indítottak az építkezési daruk állapotáról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik