Nagyvilág

Pedofil gyilkos pere kezdődik

Hétfőn kezdődik Liege-ben az a per, amelyben a belga városban két évvel ezelőtt elkövetett pedofil kettős gyilkosság vádlottja áll bírái elé.

A marokkói szülőktől származó, de 1967-ben Belgiumban született Abdallah Ait Oudot azzal vádolják, hogy 2006. június 9-én elrabolta, majd megfojtotta a 7 éves Stacy Lemmenst és a 10 éves Nathalie Mahyt. Utóbbi kislányt a tettes a gyilkosság előtt meg is erőszakolta.

A lányok egy zsibvásári forgatagban tűntek el, miközben Stacy anyja és Nathalie apja – akik élettársak voltak – egy közeli kávéházban szórakoztak. A lányok holttestét három héttel később találták meg egy vasúti pálya közelében.

férfi mindvégig tagadta, hogy ő lenne a bűnös. Abdallah Ait Oud azonban korábban már ült három évet egy 14 éves lány 2001-ben történt megerőszakolásáért, Stacy és Nathalie eltűnésének napján látták őt a kávéház környékén, és ruházatán ugyanolyan virágpolleneket fedeztek fel, amilyenek a holttestek megtalálásának helyszínén fellelhetők. Textilszálak elemzéséből azt is megállapították, hogy a két kislány ruházata és a férfi által aznap viselt nadrág “egymással erősen súrlódó érintkezésben” volt.

Ítélethirdetés június 11-én várható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik