Külföld

Orbán Romániában kampányol

admin
admin

2008. 05. 25. 16:41

Csak erős, sikeres és gazdag anyaország biztosíthatja, hogy a kárpát-medencei magyarság egésze is sikeres legyen - fejtette ki vasárnap Sepsiszentgyörgyön és Csíkszeredában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

A politikust a romániai helyhatósági választásokra készülő Magyar Polgári Párt (MPP) székelyföldi jelöltjeinek a kampányrendezvényeire hívták meg. Sepsiszentgyörgyön az unitárius templom előtti téren összegyűlt néhány ezer ember előtt hangsúlyozta: az anyaország kötelessége, hogy védelmet, biztonságot és magabiztosságot adjon a határon túli magyaroknak. “A határon túliaknak tudniuk kellene, hogy van egy hely a világban, ez pedig Budapest, ahol minden magyart számon tartanak, és ahol egy vészcsengő azonnal megszólal, ha bárhol a világon egy magyar lábára lépnek csak azért, mert magyar” – mondta a szónok.

Szerinte Magyarország azzal is tartozik a határon túliaknak, hogy sikeres ország legyen. Az anyaország sikere, ereje nélkül soha nem lesz a kárpát-medencei magyarság sikeres nemzet – szögezte le Orbán Viktor.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.