Nagyvilág

Összecsapások voltak Nápolyban

Tüntetőkkel csapott össze a rendőrség péntek éjszaka Nápolyban: a tömeg amiatt tiltakozva vonult utcára, hogy az új olasz kormány a városban bűzlő szeméthegyek felszámolása érdekében - a helyiek akarata ellenére - új hulladéklerakókat kíván létrehozni.

A tüntetők Nápoly egyik külvárosában, Chiaianóban csaptak össze a rendfenntartókkal, egy tervezett új szemétlerakó helyénél. A tömeg üvegekkel dobálta meg a rendőröket, az összetűzésben tíz tüntető megsebesült – közölte az olasz rendőrség. A városban bűzlő szeméthegyek azért alakultak ki, mert a múlt év végén telítettnek minősítettek minden addig használt hulladéklerakót.

Silvio Berlusconi jobboldali kormánya szerdán rendeletben határozott arról, hogy új lerakókat nyitnak meg Nápoly környékén, s ezeket katonai övezetnek minősítik, hogy így a hadsereg megakadályozhassa működésük lehetetlenné tételét. Nápolyiak egyes csoportjai az elmúlt hónapokban ugyanis rendszeresen meggátolták új lerakóhelyek létesítését, túl közelinek tartva azokat lakóhelyeikhez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik