Nagyvilág

139 órát töltött egy férfi a romok alatt

Élve találtak rá a romok alatt egy férfira vasárnap reggel a délnyugat-kínai Vejcsuanban 139 órával a térségben pusztító földrengés után. Vasárnap 80 tonnás francia segélyszállítmány érkezett a földrengés sújtotta délnyugat-kínai Szecsuán tartományba.

A mentőalakulatok szerint a férfi csak kisebb zúzódásokat szenvedett a rengés következtében és jó pszichikai állapotban találtak rá. Az illető feleségét csütörtökön már a felszínre hozták a mentőegységek – jelentette az Új Kína hírügynökség.

Szombaton 63 túlélőt emeltek ki a romok alól Kínában a mentőalakulatok, öt nappal az ázsiai ország délnyugati részén pusztító földrengés után. A túlélők közül 57 személyt a Szecsuán (Sichuan) tartománybeli Jinghsziu (Yingxiu) városában, hat másikat pedig az ország más vidékein mentettek ki. Ez utóbbiak közül egy 61 éves nőt egy orosz mentőalakulat hozott a felszínre Tucsiangjen (Dujiangyan) városában – külföldi mentőcsapat először járt sikerrel a hétfői földrengés óta.

A vasárnap érkezett 380 ezer euró értékű szállítmány többek között sátrakat, hálózsákokat, takarókat, konyhai eszközöket és gyógyszereket tartalmaz. A segélyt szállító repülőgép a tartomány székhelyének, Csengtunak (Chengdu) a repülőterén ért földet.

A hétfői földrengés megerősített halálos áldozatainak száma a 29 ezerhez közelít. A természeti csapás miatt számos külföldi ország ajánlott fel segítséget Kínának, amit Hu Csin-tao (Hu Jintao) államfő-pártvezető szombat este személyesen köszönt meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik