Nagyvilág

Nem adja fel Clinton

Hillary Clintonnak esze ágában sincs kiszállni az elnökválasztási kampányból. A győzelemben bízva tovább folytatja a harcot Barack Obama ellen a demokraták elnökjelöltségért egy német lapnak adott interjúja szerint.

A volt first lady a Die Welt című konzervatív német napilapban megjelent interjúban azt hangoztatta, hogy a hajrában Obamát és őt “centiméterek” választják el egymástól. “Tovább küzdünk egymás ellen, egészen addig, míg valamelyikünk meg nem szerzi 2000 vagy 2010 küldött támogatását” – jelentette ki, a demokrata elnökjelölő konvencióra utalva. Egyben elutasította azokat a véleményeket, amelyek szerint immár esélytelen lenne Obamával szemben.

Az interjúban Hillary Clinton saját támogatóira hivatkozva megismételte azt a vélekedést, amely szerint sok demokratapárti szavazó inkább a republikánusok jelöltjére, John McCainre voksolna, amennyiben Barack Obama nyerné el a Demokrata Párt jelöltségét. Ugyanakkor hozzátette, hogy ez fordított esetben is igaz lehet, azaz Obama hívei közül sokan nem őt, hanem szintén McCaint támogatnák, vagy otthon maradnának. Mindezt azonban hibás magatartásnak nevezte, hangoztatva.

Clinton arra is figyelmeztetett, nem engedhető meg, hogy további négy évig folytatódjon a Bush-politika, ami szavai szerint elkerülhetetlen lenne, ha John McCain aratna győzelmet. Véleménye szerint mindaz, amit az Egyesült Államok eddig tett – beleértve a katonai akciót is – szemernyit sem járult hozzá az iraki helyzet javulásához. Ha elnökké választanák, első intézkedése épp ezért a katonák hazahívása lenne – jelentette ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik