Nagyvilág

Rakétatámadás ért egy dél-izraeli várost

Gázai palesztinok által kilőtt rakéta csapódott be szerda délután Askelón dél-izraeli város egyik bevásárlóközpontjába, ahol 14-en megsebesültek.

Kórházi közlés szerint egy nő és a lánya sérülése súlyos, akárcsak egy másik gyermeké és asszonyé. Ketten egy időre a romok alatt rekedtek, de már őket is kimentették. Szemtanúk szerint a támadás alatt nem működött az a riasztórendszer, amelyet azért hoztak létre, hogy pár másodpercet biztosítsanak az embereknek fedezék keresésére az ilyen esetekben.

A százezer lakosú Askelón Izrael déli részén, a Gázai övezet közelében, annak határától 15 kilométerre fekszik. A támadás egybeesik az amerikai elnök izraeli látogatásával, illetve az izraeli állam megalakulásának hatvanadik évfordulójára szervezett ünnepségekkel.

A támadást az Iszlám Dzsihád szélsőséges palesztin szervezet vállalta magára. Éppen mielőtt a híre eljutott volna Jeruzsálembe, Ehud Olmert izraeli kormányfő arról beszélt, hogy ő a békén dolgozik, beleértve a Hamásszal kötendő tűzszünetet is, de figyelmeztette a harcias gázaiakat, hogy Izrael keményen visszavág, ha a rakétázás folytatódik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik