Nagyvilág

Iskolát bombázott a szudáni kormány Darfúrban

Egy szudáni kormánygép egy dárfúri iskolát és egy piacteret bombázott; a támadásokban legkevesebb 13 személy; köztük hét gyermek életét vesztette - számolt be róla két helyszínen tevékenykedő segélyszervezet.

Beszámolójuk szerint az Antonov típusú repülőgép a polgárháború szaggatta tartomány északi részén egy falura csapott le.

Az egyik célpont egy általános iskola volt, ahol a támadás idején folyt az oktatás. A ledobott bomba romba döntött egy tantermet, és hét iskolás életét oltotta ki. A legfiatalabb áldozat egy 5 éves kisfiú volt. További negyven gyermek megsebesült, és néhányuk állapota súlyos.

A falu zsúfolt piacterét is bombatalálat érte. Az áldozatok kiléte egyelőre még nem ismeretes, de szemtanúk szerint a helyszínen sok nő és gyermek tartózkodott.

A kartúmi kormány egyelőre nem fűzött megjegyzést a hírhez, de megfigyelők utalnak arra, hogy az afrikai ország vezetéséhez hű erők korábban is végrehajtottak a mostanihoz hasonló akciókat, holott az ENSZ Biztonsági Tanácsa határozottan tiltja a dárfúi légtérben a katonai műveleteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik