Nagyvilág

Halálos fenyegetést kapott Tadic

Halállal fenyegették meg Boris Tadic szerb államfőt kevesebb mint egy héttel a parlamenti választások előtt - közölte hétfőn a Blic című belgrádi napilap. A levélküldő a nép és az állam elárulásának nevezi azt, amit Tadic csinál.

A fenyegető levél azt üzeni a Nyugat-barát államelnöknek, hogy “megfizeti a számlát az ország elárulásáért, és a szerb nép bizonyított árulójaként azt fogja kapni, amint megérdemel – golyót a homlokába”. A Blic szerint a levelet állítólag az egyesült államokbeli Chicagóból címezték, de feltételezések szerint Szerbiából küldték.

A lap felhívja a figyelmet arra, hogy ez csak egy fenyegető levél a sok közül, amelyek Boris Tadic címére érkeztek, s amelyben merényletet helyeznek kilátásba az államfő ellen. Egy állítólagos chicagói szerb szervezet korábban más szerbiai politikusoknak is küldött hasonló tartalmú leveleket.

Az újság szerint a Tadic címére küldött fenyegetések Koszovó függetlenségének kikiáltása után szaporodtak meg, illetve azután, hogy a Tadic pártjából való Bozidar Djelic miniszterelnök-helyettes országa nevében április 29-én aláírta Szerbiával a majdani EU-tagság előfeltételének számító stabilizációs és társulási megállapodást. Mindez épp akkor történik, amikor Tadic politikai ellenfelei a szerb nemzeti érdekek elárulójaként bélyegzik meg az államfőt.

Mladjan Dinkic gazdasági és vidékfejlesztési miniszter közölte, hogy komolyan kell venni az effajta fenyegetéseket, és az illetékes szerveknek cselekedniük kell a levél miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik