Nagyvilág

Letiltották a “nép ellenségeinek” listáját közlő honlapot

Elérhetetlenné vált Oroszországban az a honlap, amelyen megjelent "a nép ellenségeinek" listája.

Az orosz internetfelhasználók számára hozzáférhetetlenné tették a hatóságok azt a honlapot, amelyen a napokban megjelent “a nép ellenségeinek” listája az illetők lakcímével és telefonszámával.

A szélsőségesen nacionalista honlapot külföldön jegyezték be, és külföldi szerverről működik, de ez nem akadályozta meg, hogy az orosz internetolvasók számára elérhetetlenné tegyék – jelentette az Interfax hírügynökség hétfőn.

A letiltáshoz az Interfax hírügynökség forrásai szerint “közük van” az orosz rendvédelmi szerveknek, amelyek a botrányos lista megjelenésének körülményeit vizsgálják.

Az “Orosz nép ellenségeinek” listáján számos más ismert jogvédő és antifasiszta mellett olyan személyiségek szerepeltek, mint Ludmilla Alekszejeva, a Moszkvai Helsinki Csoport vezetője, Alekszandr Verhovszkij, a Szélsőségesség-ellenes Központ igazgatója, és Alla Gerber, a Holokauszt Alapítvány vezetője. A honlap mindannyiukról komplett dossziét közölt, lakcímmel, telefonszámmal, útlevélszámmal és számos más, bizalmas személyes adattal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik