Külföld

Lakónegyedre zuhant egy utasszállító

admin
admin

2008. 04. 15. 16:01

Közvetlenül a felszállás után lezuhant egy személyszállító repülőgép a kelet-kongói Goma városban. Egyes hírek szerint a gép egy lakónegyedre zuhant, az áldozatok számt 60-ra teszik.

A gép repülőtéri források szerint a kifutópálya közelében lévő forgalmas negyedre zuhant, kettétört, és üzemanyaggal teli tartályai kigyulladtak. Hat ember – két pilóta és négy utas, köztük két gyerek – túlélte a katasztrófát.

A gép Észak-Kivu tartomány központjából, Gomából a fővárosba, Kinshasába indult. A fedélzetén a tartományi kormányzó szerint 79 utas és hatfőnyi személyzet tartózkodott. A gép hátulsó része égett ki, az emberek vödrökkel rohantak oltani, miközben a helyszínen tartózkodó ENSZ-alkalmazottak igyekeztek távol tartani őket.

A negyedben több épület kigyulladt, az áldozatok végleges számát nem lehet megállapítani, amíg a tüzeket el nem oltják. A DC-9-es gépet a Hewa Bora helyi légitársaság működtette, amelyet éppen a múlt héten tiltottak ki az Európai Unióból a biztonsági feltételek hiánya miatt. A légi közlekedés veszélyessége szempontjából a Kongói Demokratikus Köztársaság statisztikája a legrosszabbak között van a világon, tavaly nyolc gép zuhant le az országban.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.