Külföld

Lengyelország vitatkozna a rakétapajzsról

admin
admin

2008. 04. 06. 19:28

Lengyelország hajlandó tárgyalásokat kezdeni Moszkvával, hogy Oroszország kapjon valamiféle hozzáférést az amerikai rakétaelhárító-rendszerhez, ha azt lengyel területre telepítik - jelezte vasárnap egy illetékes varsói politikus.

“Lengyelország kész megvitatni Oroszországgal és az Egyesült Államokkal a rakétavédelmi pajzshoz való hozzáférés különféle lehetőségeit, ha azok egyes elemeit Lengyelországba telepítik” – mondta Witold Waszczykowski külügyminiszter-helyettes a lengyel hírügynökség jelentése szerint.

“Folyamatos orosz jelenlétről nem lehet szó, ilyen már volt a múltban, és nem ismétlődhet meg” – tette hozzá a politikus az amerikai és az orosz elnök megbeszéléseit kommentálva.

George Bush és Vlagyimir Putyin vasárnapi csúcstalálkozóján előbbre lépett ugyan a rakétatelepítés ügyében, de nem sikerült megoldaniuk a kérdést.

Előzőleg a lengyel külügyminiszter Bukarestben azt mondta, hogy Lengyelország hasznosnak tartaná Oroszország “politikai részvételét” valamilyen formában az amerikai rakétapajzs tervében.

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.