Nagyvilág

Két nap alatt kétszer üzent bin Laden

Újabb hangfelvételen üzent Oszama bin Laden - adta hírül csütörtökön az Al-Dzsazíra pánarab hírtelevízió. Az előző üzenetében az Európai Uniót fenyegette meg, míg a legújabb hangfelvételében Izraelt.

Az al-Dzsazíra lejátszott egy hangfelvételt, amely az al-Kaida nemzetközi terrorista szervezet vezetője bírálja az Izraellel folytatott palesztin tárgyalásokat és “szent háborúra” buzdít a Gázai övezet izraeli blokádja ellen és a palesztin területek “felszabadításáért”. A szövegben többek között elhangzik: “Palesztinát nem lehet tárgyalásokkal és párbeszéddel felszabadítani, hanem csak tűzzel és vassal”.

Az iraki háború kezdetének ötödik évfordulóján az iraki felkelés támogatására szólította fel a muzulmánokat, és egyúttal ezt nevezte a palesztinok nyújtott támogatás legjobb módjának. Ez két nap alatt a második bin Ladennek tulajdonított üzenet.

Az előző felvételen Európának üzent a Mohamed-karikatúrák ügyében, “büntetést” helyezett kilátásba az Európai Unió számára a muzulmán vallásalapító prófétát turbán helyett bombával a fején ábrázoló, a közelmúltban dániai és más európai lapokban újraközölt gúnyrajz miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik