Nagyvilág

Rekordszámú bevándorlót toloncolt ki Amerika

A terrorellenes intézkedéseket összefogó belbiztonsági tárca 2007-ben 280 ezer törvényellenesen Amerikában tartózkodó külföldit utasított ki az országból, míg 2006-ban csak 186 ezret.

A belbiztonsági minisztérium megerősítette, folytatja azt a szigorú politikát, amelynek alapján az illegális bevándorlókat letartóztatják és eljárást indítanak ellenük. A kitoloncoltak száma annak az új politikának a következtében növekedett meg, hogy a belbiztonsági minisztérium már nemcsak a törvénnyel összeütközésbe kerülő illegális bevándorlókat toloncolja ki, hanem mindenkit, aki törvényellenesen lépett az Egyesült Államok területére.

A tárca elsősorban a Mexikóval határos Arizona és Texas államokban indított akciót az illegális határátlépők feltartóztatására. A hatóságok szakítottak azzal a korábbi gyakorlattal, hogy a határsértőket elfogják, majd szabadon engedik. Azokat, akiket illegális határátlépésen kapnak, elítélhetik, és 180 napra börtönbe zárhatják. Korábban az Amerikába illegális úton bevándorló, büntetlen előéletű mexikóiakat azonnal, eljárás nélkül küldték vissza hazájukba.

A múlt évben kiutasított 280 ezer személyből 136 ezren voltak mexikóiak, közöttük 67 ezren bűnelkövetők.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik