Nagyvilág

Biztonsági riadó a londoni Heathrow-n

Az utóbbi évek legkomolyabb biztonsági incidense miatt egy időre teljesen lezárták, majd részlegesen ismét megnyitották a londoni Heathrow repülőtér két kifutópályájának egyikét, amelyre csütörtök délután berohant egy férfi.

A rendőrség által “arab vagy ázsiai kinézetűként” leírt illető – a kerítésen átmászva – az éppen felszállásra használt északi pályára hatolt be, egy indulni készülő repülőgép nyomvonalába. A gép még nem kezdte meg a nekifutást az incidens pillanatában. A pályát azonnal lezárták, de a leszállásra használt déli pálya tovább fogadta az érkező repülőgépeket.

A behatolót a Scotland Yard fegyveres, kutyás rendőri osztaga dulakodás után őrizetbe vette. A férfinél két hátizsák volt; ezeket a pályán eldobta. A hátizsákokon csütörtök délután ellenőrzött robbantást hajtottak végre, de az első rendőrségi beszámolók szerint veszélyes anyagot nem találtak a csomagokban.

A repülőtéren éppen biztonsági gyakorlatot tartott a Scotland Yard, tekintettel arra, hogy a most elkészült ötödik terminált éppen pénteken II. Erzsébet királynő avatja fel, így a rendőrök azonnal az incidens helyszínén voltak.

Az érintett kifutópályát késő délután részlegesen ismét megnyitották. A Heathrow forgalmában azonban így is hatalmas fennakadás keletkezett, és több járatot már töröltek is.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik