Nagyvilág

Franciaországot is elérte a vihar

Anglia és Wales után Franciaországot is elérte hétfőn az északnyugati irányból óránként 120-150 kilométeres széllökésekkel érkező vihar.

Tizenkét méter magas hullámokat csapott a viharos erejű szél az Atlanti-óceánon hétfőre virradóra Bretagne partjainál. Egy 26 éves fiatalember a Brest közelében található Relecq-Kerhuon kikötőjében vasárnap este a vízbe esett halászbárkájáról, amelyet egy hullám felborított. Ő az egyetlen áldozata annak a viharnak, amely a brit és a francia partokon söpört végig.

Sables d’Oloone híres strandján hétfő hajnalban egy 88 méter hosszú holland teherhajó homokzátonyra futott. A katasztrófaturizmus tömegeket vonzott a tengerpartra, ahol a kora esti dagály előtt a hatóságok megpróbálják levontatni a homokzátonyról a hajót. Szintén hétfő hajnalban Brest közelében egy üdülőfalu védőgátját áttörte a tenger és több tucat házat elöntött a víz.

A tűzoltókat összesen kétszáz alkalommal riasztották Finistere és Morbihan megyékben, többek között az árvíz és a viharban leszakadt ágak miatt autóikba szorult emberek. Az ország északnyugati területén a szárazföldet nagyobb szigetekkel összekötő hidakat lezártak a forgalom elől. További viharokat jeleztek előre hétfő estére, így a 96-ból 41 megyében kedd reggelig viharkészültség van érvényben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik