Nagyvilág

CIA-gyanús gépek a pozsonyi repülőtéren

Az egyik szlovák kereskedelmi televízió szerint a felségjel nélküli Boeing 737-es már hetek óta várakozik a pozsonyi repülőtéren. A csatorna azt állítja, ilyen gépekkel az Egyesült Államok titkosszolgálatának emberei szoktak repülni.

A repülőgépet a JoJ TV azért tulajdonítja a CIA-nek, mert a 737-es gerincén semmilyen felségjel nincs, a hangárok között “lapító” Boeingen csupán egy “N” betűvel kezdődő nyilvántartási számsor látható. Ez azt tanúsítja, hogy a gép az Egyesült Államokban van bejegyezve, ahol a társaság hivatalos honlapja szerint csak belső járatokon, rendszerint sétarepülésekre használják.

A Boeingbe csak egyetlen férfinak van belépése, aki állítólag amerikai állampolgár. A portál pozsonyi repülőtérről származó, nem megerősített információi szerint egy tartalékgépről van szó, amelyet csak szükség esetén használnak. Sőt, három, ennél nagyobb, szintén felségjel nélküli fehér Boeing is parkol a repülőtéren – állítja az internetes oldal – amelyek valamelyike naponta legalább egyszer landol Pozsonyban.

Az Amnesty International (AI) szlovákiai irodája a hírre reagálva jelezte, ragaszkodni kíván ahhoz, hogy az illetékes szlovák hivatalok adjanak részletes tájékoztatást arról, vajon mit keres a CIA szolgálatában álló tartalék-repülőgép a pozsonyi repülőtéren, és miféle gyanús gépek szállnak le ugyanott.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik