Nagyvilág

Koszovói szerb volt a belgrádi áldozat

Koszovói szerb menekültként azonosították a belgrádi amerikai nagykövetségen talált elszenesedett holttestet - közölte szombaton a szerb sajtó.

A lapok értesülése szerint a 21 éves, Újvidéken tanult Zoran Vujovicról van szó, aki családjával együtt menekült el az albán többségű Koszovóból.

A fiú testvérével és barátaival utazott Belgrádba a tüntetésre, amelyet Koszovó függetlenségének kikiáltása ellen szerveztek, és amelyen 150 ezer ember vett részt.
A diák azt követően tűnt el csütörtök este, hogy támadás érte a belgrádi amerikai nagykövetséget, amelyben a randalírozók felgyújtottak több irodát.

A család a rendőrséghez fordult, miután Zoran nem tért vissza Újvidékre és nem válaszolt a telefonhívásokra.
A Blic című belgrádi lap azt írta, az apa felkereste a börtönöket, hátha fiát őrizetbe vették a zavargásokat követően, amikor is egy katonai kórházba hívták, hogy azonosítsa fia holttestét.

Gyermekét egy lánc és nadrágszíjának csatja alapján ismerte fel.
A Vujovic család Újvidéken települt le miután kényszerűen elhagyta a koszovói Pristina melletti Caglavica szerb települést 1999 júliusában. Döntésüket azt követően hozták meg, hogy a NATO légitámadásokkal véget vetett a szerb fegyveres erők és a szakadár albán felkelők közötti összecsapásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik