Nagyvilág

Földrengés volt Mexikóban

Viszonylag erős, 5,4-es fölrengés rázta meg szombat reggel Mexicali mexikói várost, de az első hírek szerint áldozatokat nem szedett.

Az amerikai földtani intézet (USGS) tájékoztatása szerint a földmozgás középpontja rendkívül kis mélységben, a földfelszíntől mindössze 7 kilométerre volt, 26 kilométer távolságra a Baja California-i, egymillió lakosú Mexicalitól. Ennek megfelelően a rengést a városban igen erősnek érezték.

Kórházi közlések szerint azonban mindössze néhány, idegösszeomlással, illetve magas vérnyomással jelentkezett pácienst kellett ellátni, sérültek nincsenek, mint ahogy a hatóságok nem tudnak épületekben esett károkról sem. Áramkimaradásokat és a telefonszolgáltatás akadozását jelezték nem sokkal a földrengés után, de azóta ezek a panaszok is orvoslást nyertek.

Az USGS arról tájékoztatott, hogy a mexikói földrengést az (amerikai) határon túl is jócskán megérezték, Arizonában, sőt egészen San Diegóig. Az intézet honlapja szerint egy 5,4-es földrengés “jelentős károk” okozására képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik